twitter

Penulisan Seorang Putera ??? tajuk cm skema je ek.. hehe..ape2 pun, hope korang x boring menyemak kt cnie... 1 more, SELAMAT DATANG !!! ;) welcome 2 da zone !

Td mase aku ngah jalan2 kt google, aku terjumpa sesuatu..
haha.. ape die??
nie die, Recent Post With Thumbnail..


act mende nie lame dah, dari tahun lerpas ag,
maybe ade yang dh taw, so aku pun nk share la kt korang sal penemuan aku nie

x perlu hack template.. senang gle nk wat...
recent post yang versi baru nie juge untuk org yang mempunyai lebih dari 1 blog..
die boleh masukkan recent post dr blog yang lain ke dalam nie...
ape aku cakap nie ??? haha.. 
meh kte preview cm ne settingnya

smart x ?? sape yang nk gune recent post nie, click ADD TO BLOGGER kt bawah nie..


Penerangan x bertauliah:

Pull Posts From : if korang juz nk paparkan recent post dari blog korang, jangan usik pape, tp if korang nk masukkan recent post dari blog lain, Click, and pilih the blogger blog below.

External Blogger URL : untuk memaparkan recent post dari blog lain, masukkan URL blog 2 kt cnie.

Snippet Style : korang leh pilih nk recent post 2 ade thumbnail je ke,. ade summery je ke, nk due due pun leh :)

Snippet Thumbnail : aku pun x faham ape menda nie, aku juz pilih media thumbnail.

Font And Font Size : korang boleh tetapkan jenis and kaler font yang korang suker :p

Extra Styling : nie korang leh tetapkan nk recent post korang 2 d arrange cm ne.. pilih je mane suke :p haha..

Sape yang x faham 2 leh la Click Sini untuk keterangan lanjut..

Stumble
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Turut Mengarut:

  1. Uiseeeeeh, bagus tutorial ni :)

  1. hehe.. mende nie lame dh, tahun lepas.. tp kte baru taw ari nie.. ngaa~ ketinggalan tol ..

  1. boleh try .. thanks =)

  1. welcome eqa :) ....

  1. bagus kerana berkongsi...

  1. bole try nyh.. heee. thanks ;)))
    nywy , im ur new fellows. ngeee~

  1. @ yahaya : thanx 4 da comment :)

    @ aen : hola fellow marshmellow :p.. nk kopi, teh or milow ? hehe~

  1. anda di tag

    http://duniamelekitku.blogspot.com/2010/12/my-header-contest.html

Putera@Mamat. Powered by Blogger.