twitter

Penulisan Seorang Putera ??? tajuk cm skema je ek.. hehe..ape2 pun, hope korang x boring menyemak kt cnie... 1 more, SELAMAT DATANG !!! ;) welcome 2 da zone !

Assalamualaikum W.B.T
ngaa~ oleh kerana ketiadaan isi kandungan otak aku yang nk di posting,
aku pun nk cter la serbe satu sal akaun nie..
td aku study akaun ( maklum la, nk score )
huhu... tnjuk rajin nampak...
tibe2 dapat lak idea nk cter cket sal akaun kt korang..
pada yang x pernah amik akaun 2,
bace la entry nie... yang pernah amik pun bace gak...
sape yang x nak bace pun kene bace gak !
( dah kes paksa dah nie :p)

Prinsip Perakaunan

prinsip perakaunan didefinisikan sebagai ... malas nk cter part nie.. huhu
straight to da target..

akaun plg senang is catatan perniagaan, mule2 kte akan bukak jurnal am
jurnal am ? apo kebondo eh ? nie ha rupa dia jurnal am :

adei, kantoi tulisan buruk :$

setiap perniagaan mesti ade jualan dan belian kan ?
perniagaan ape x de jualan ek..
huhu..
if ade aktiviti jual beli, kte akan buka jurnal jualan dan jurnal belian:



jurnal jualan nie untuk jualan kredit je, yang amik barang kai hutang 2..
if jualan tunai, jual beli akan dicatat ke dalam buku tunai :)


nie la rupa buku tunai.. bukan buku 3x5 2 :@ !..
pas siap buku tunai, tibe la masa untuk postingkan ke lejar lak...
aku mlas nk cter panjang2 sal lejar nie
 ( x pandai nak cter :p ) 
tgok je la gambar nie


pass siap semua lejar, tiba la part yang aku suke,
posting ke imbangan duga..


kenapa di panggil imbangan duga ? tgok 2, nilai dia seimbang kanan and kiri


nie la sebab nape aku suke imbangan duga..bile dapat nilai seimbang 2 yang best 2..

nie la kerja aku dr pagi tadi sampai tengah hari :p..
 (x sampai petang cz pas mam terus pengsan :p)
kte preview je la ek ?



haha.. rajin x aku ? :p.. (masuk bakul berlubang angkat sendiri)
hehe..untuk si 'dia' yang maybe bace entry nie..jage diri yea kt perantauan :)
i always pray and wish u better...Amin~

Stumble
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Turut Mengarut:

  1. prinsip akaun..omg..kak cma dulo amek kelas ni..oh tidak...he3..mengarut2 akak uat..bile tgk balik n3 mamat ni..tegok kat poto2 tu..hu2..rase cam nk pening balik..akak,bab nombor2 ni ...hampas!he2..
    nway..gud luck 4 ur exam!

  1. mamat pun lmah gle la akaun and math nie.. cyesly.. memg lmah.. tp Allah nk pg ptunjuk.. Dia bg sum1 yg jd semangat mamat.. nie la hasilnye.. :).. syukur sgt.. mamat yg lmah kire2, leh jd suke and score..

  1. GOOD LUCK! last paper kan? buat yang terbaik..insyaallah samapai ke peringkat ACCA.

  1. last but not least la cik yana ;)..ade ag 1 paper, 20 hb, ekonomi..huhu (teringat sum1 lak) :)

  1. apa yg ko simpan dlm HD ko tu dik

Putera@Mamat. Powered by Blogger.